Ik ben Christel Van Camp


Ik ben getrouwd en mama van 2 fantastische volwassen dochters. 

Ik heb het merendeel van mijn leven gewerkt als leidinggevende voornamelijk in de IT en de banksector. Ik heb het geluk gehad bij mijn werkgevers steeds te kunnen groeien en mezelf verder te ontwikkelen. Ik vermoed dat daar het zaadje gelegd is en mijn passie om mensen te doen groeien ontstaan is. Mijn bemiddelingspraktijk startte ik op in 2008, mijn coachingpraktijk zag haar eerste daglicht in 2018. In 2020 heb ik het bedrijfsleven vaarwel gezegd om me volledig te kunnen focussen op coaching en training en om te kunnen investeren in coaching bij kanker.

In 2016 kreeg ik zelf de diagnose van kanker. Mijn aanvakelijke reflex was eenvoudig: vechten om te overleven. Gaandeweg bleek dat onvoldoende om het traject goed door te komen. Op de weg naar "genezing" kwam ik een pak onvoorziene hindernissen tegen. Een van de vele neveneffecten van de behandeling was een radiopneumonie waar ik bijna aan doodging.

Daarnaast voelde ik me meer en meer verstrikt tussen tegengestelde opinies van de verschillende artsen waar ik beroep op moest doen. Alhoewel er wel pogingen werden gedaan om een holistische aanpak te voorzien in de borstkliniek voelde ik me vaak van het kastje naar de muur gestuurd. De borstverpleegkundige was vaak afwezig, de psychologische ondersteuning beperkte zich tot het luisteren en normaliseren van mijn situatie. Het ondermijnde mijn vertrouwen en voegde, in het drijfzand dat ik me bevond, alleen maar angst toe.

Naast de angst en de vermoeidheid, kreeg ik ook last van extreme spierpijnen. Ik was ook verdrietig als ik de impact op mijn lichaam zag.

Dankzij mijn coach en de NLP methodes die hij hanteerde ben ik er in geslaagd mijn angst te reduceren en heb ik opnieuw voldoende (zelf)vertrouwen te kunnen ontwikkelen om bepaalde keuzes te maken. Ik kwam terug aan het stuur te zitten van mijn eigen (misschien nog korte?) leven. Ik vond mezelf terug (ik was nog oké) en leerde aanvaarden wat er was en de pijn verdween.

Deze methode helpt, het is mijn droom ze te verspreiden zodat veel lotgenoten kunnen geholpen worden.  

KWALIFICATIES


Jaren in de praktijk: 10+

Opleidingen:

Handelswetenschappen (EHSAL)

Familiale en sociale bemiddeling (MEDIV)

Master Practionar Neuro Linguistic Programming (Het Ontwikkelingsinstituut)

Perfectionisme coaching (Het ontwikkelingsinstituut)

Stress management & zelfsturing (Jef Clement)

Online coaching met impact (BeCoach)

Hartcoherentie (Lovanie)

Rouw en verlies coach (centrum voor afstandsonderwijs)


SPECIALITEITENCoaching bij kanker

Perfectionisme

Hartcoherentie

Rouw en verlies verwerking

Bemiddeling/relatie therapie

Loopbaanbegeleiding

coaching bij kanker Christel Van Camp

Centrum voor zinleving


In 2020 nam ik afscheid van het bedrijfsleven en heb ik samen met mijn man een vennootschap opgestart waar we onze beide activiteiten in onder brachten.

Mijn centrum voor zinleving werd geboren in de schoot van onze gemeenschappelijke vennootschap.

Op mijn website www.centrumvoorzinleving.be vind je mijn aanbod voor particulieren, met als focus: alles wat te maken heeft met stress, angst, verlies en relaties.

Daarnaast vind je op www.leiderschapslef.be het aanbod met als focus leiderschapsontwikkeling.