For real change to take place

the body needs to learn

that the danger has passed

and to live

in the reality of the present

BESSEL VAN DER KOLK


HARTCOHERENTIE TRAINING


Hartcoherentie staat voor een coherent hartritmepatroon. Een coherent hart betekent dat hersenen en hart in harmonie samenwerken en op die manier gevoelens van stress en angst beheersbaar maken.

Wanneer je gespannen bent neemt de hartcoherentie af. Bij mensen die zeer angstig of gestresseerd zijn, zal de hartcoherentie zelfs geheel afwezig zijn. Een lage hartcoherentie geeft onbalans aan. Een hogere hartcoherentie geeft een hoge flexibiliteit aan op fysieke, emotionele en mentale niveau. 

We leren je op een eenvoudige manier opnieuw ademen zodat je beschikt over een een ademhalingstechniek die jou mentaal en emotioneel in evenwicht brengt, waardoor je hele lichaam ontspant. Je kan de techniek toepassen waar je ook bent. Wanneer je je focust op een regelmatige ademhaling breng je je hart in een staat van coherentie. Vervolgens stuurt het signalen naar je brein, waardoor je  zenuwstelsel, emoties, verstand en dus ook je stressniveau opnieuw in balans komen.

Hartcoherentie heeft een heilzame werking bij stress, angst, vermoeidheid en ontstekingen en ook bij de revalidatie na kanker. (zie ook psychiater. Dr. David Servan Schreiber, door zijn boek "Uw brein als medicijn" (hij schreef ook "Antikanker") ..